IKU CUP 2021
Julkaistu: 30.08.2021 00.00

IKU CUP 2021

Vuonna 2015 syntyneiden joukkue osallistui lauantaina 28.8.2021 pelattuun IKU CUP -turnaukseen Ikaalisissa. Turnaukseen osallistui 2015 syntyneitä neljän joukkueen verran: kaksi joukkuetta Kankaanpäästä, sekä joukkueet Ikaalisista ja Hämeenkyröstä. Pelit pelattiin formaatilla 4 vs 4 plus maalivahdit. Peliparien valinnassa oli ilmeisesti haluttu tehdä päätös, ettei Kankaanpään joukkueet pelaa toisiaan vastaan, mutta jotta pelejä kertyisi kuitenkin yhtä monta kuin kilpakumppaneita, pelasi jokainen joukkue kaksi kertaa yhtä joukkuetta vastaan. Apassit saivat siten vastuksikseen Kapa / Blackin kahdesti ja Kapa Whiten kerran. Tuomarit eivät kovin helpolla pilliin puhaltaneet, mutta olivat alati muuten vuorovaikutuksessa pelaajien kanssa.

Sää suosi ja pelipäiväksi saatiin kenties viimeiset tämän vuoden kesäkelit. Jännitys ennen pelien alkua oli käsin kosketeltavissa - olihan turnaus ensimmäinen laatuaan paitsi joukkueelle kokonaisuudessaan, mutta ennen kaikkea jokaiselle lapselle kokemuksena. Myös pelaajien vanhempia ja valmentajia tapahtuma jännitti selvästi, ja tästä napattiin tärkeät kokemuspisteet plakkariin itse kullekin!

Ensimmäisen pelin alla joukkueen valmentajat Anni ja Ella valoivat pelaajiin itseluottamusta ja pyrkivät lieventämään jännitystä pienillä harjoitteilla, sekä tietysti tsemppaamalla kaikkia.

Sitten mentiin!

Apassien ensimmäinen vastustaja oli Kapa / Black Kankaanpäästä. Apassit saivat pelin alkuun nopeasti ensimmäisen maalin ja sen myötä jännitys tuntui hupenevan tiehensä. Pelikentän ruoho oli pitkää ja kentän koko huomattavasti isompi mitä harjoituksissa. Näin pelaajat saivat tehdä töitä pallon viemiseksi maalinteko alueelle huomattavasti enemmän mihin oltiin totuttu. Motivaatio oli kuitenkin selvästi kohillaan koko joukkueella. Pelaajat tekivät hyvää yhteistyötä ja pelin aikana nähtiin syöttelyä ja tietyn roolin pelaamista harjoituksissa totuttua enemmän.

Tämä kantoi heti hedelmää ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tuntuvassa 3-1 johdossa.

Toisessa erässä kamppailu oli tasaväkisempää ja maalivahti Eliakselle alkoi jo kertyä töitä. Ensimmäinen peli päättyi Apassien tiukkaan 5-4 voittoon ja seuraavaan peliin lähdettiin hyvin ja toiveikkain mielin. Turnausvoitto häämötti kiikarissa.

Toisessa ottelussa Kapa / Whitea vastaan tuli kuitenkin kylmää kyytiä. Kun aktiivisesti pelaamiseen osallistui karkeasti puolet kentällisestä ja vastustaja oli selvästi taitavampi, ei maalivahtipuuhissa kunnostautunut Niko voinut venyä ihmepelastuksía kovempaan suoritukseen. Karvas 8 - 1 tappio oli vain nieltävä ja mentävä eteenpäin. Pidempi pelitauko ja valmentajien pitämä tuokio auttoi nollaamaan tilanteen viimeiseen otteluun.

Vastassa oli revanssi Kapa / Blackin kanssa, joka halusi kääntää edellisen ottelun niukan tappion voitoksi. Mutta Apassit olivat jälleen liekeissä ja viimeinen ottelu meni Apasseille 5 - 2.

Voittoon oli hyvä lopettaa ja koko joukkueelle jaetut “kultamitalit” kruunasi lasten päivän. Kapa / White tosin ei hävinnyt pelin peliä, mutta kaikkea ei tarvitse kertoa... :) Nämä ovat niitä kultaakin arvokkaampia kokemuksia, joiden varaan on hyvä rakentaa seuraavia.

Tsemppari-palkinnon nappasi maalivahti Elias, joka kannusti joukkuetta kahdessa pelissä maalilta käsin.

Seuran uusimmat